„Arta Citirii Feței cuprinde tehnici dezvoltate cu peste 3000 de ani în urmă de către medicii chinezi și perfecționate cu atenție la casele regale ce s-au succedat în timp. Această artă corelează trăsăturile faciale cu trăsături de personalitate, considerându-le indicii exacte prin care se poate trasa tiparul comportamental al peroanei studiate.”*

Cu alte cuvinte, e o știință mai veche și decât însăși psihologia. O știință ce a avansat în timp prin instituții specializate în această artă cât și prin adepţii săi ce o practică în toată lumea, în orice domeniu.
Deși unele lucruri încă nu pot fi dovedite cu exactitate literală și uneori este împinsă în ezoterism, încep să apară însăși doctori ce susțin aceste învățături tradiționale chineze.
Ce face un fizionomist este să citească trăsăturile faciale și să reușească să traseze un tipar comportamental și totodată să poată scoate în evidență anumite lucruri despre acea persoană pe care poate nici el nu le știa până în acel moment.
Nu e de ajuns un singur articol să povestim despre fizionomie, astfel vom trata tot acest subiect pe decursul a mai multor articole!

* sursa: suada.ro